Hej, ja juz po kolejna czeszka na twoim koncie Bartek, dzięki za wszystko.
Nie działający oświetlenie wewnątrz
Zwiń
X
-
Nie działający oświetlenie wewnątrz
Witam,
mam taki błąd - może ktoś wie co zrobić.
Podczas otwierania drzwi nie włączaja się światła wew(do czytania). -włącza sie tylko lampka na drzwiach ta mała czerwona sygnalizująca otwarcie, jak włącze przyciskiem pod dachem światła do czytania to OK. Sprawdziłem kody błędów i ponoć to czujnik otwarcia bagażnika tył. Co z tym zrobić ?. Dodam także że podczas otwierania klapy tylnej światło w bagażniku się świeci .
Pozdrawiam
-
-
Re: Nie działający oświetlenie wewnątrz
Zamieszczone przez zrazWitam,
mam taki błąd - może ktoś wie co zrobić.
Podczas otwierania drzwi nie włączaja się światła wew(do czytania). -włącza sie tylko lampka na drzwiach ta mała czerwona sygnalizująca otwarcie, jak włącze przyciskiem pod dachem światła do czytania to OK. Sprawdziłem kody błędów i ponoć to czujnik otwarcia bagażnika tył. Co z tym zrobić ?. Dodam także że podczas otwierania klapy tylnej światło w bagażniku się świeci .
PozdrawiamDostojnie do przodu by Dynosoft
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez marekzuZamieszczone przez sptomChwilunia lampki do czytania zapalaja sie tylko przyciskiem
Faktycznie może to być koniec krancowki, manual wymiany
TUDostojnie do przodu by Dynosoft
Komentarz
-
-
U mnie jest tak, że otwarcie lewych dzwi (nie ważne czy to kierowcy czy tylnich pasażera) nie powoduje zapalenia się światła oświetlenia kabiny. Natomiast przy otwarcie którychkolwiek prawych drzwi światełko zapala się bez problemu. Tak, więc tylko lewa strona nie działa. No i również bzbęczyk zapalanych świateł nie działa.
To zbieg okoliczności, że nie działa cała lewa strona czy może jakiś bezpiecznik padł? Czy może coś jeszcze innego?
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez stefan86U mnie jest tak, że otwarcie lewych dzwi (nie ważne czy to kierowcy czy tylnich pasażera) nie powoduje zapalenia się światła oświetlenia kabiny. Natomiast przy otwarcie którychkolwiek prawych drzwi światełko zapala się bez problemu. Tak, więc tylko lewa strona nie działa. No i również bzbęczyk zapalanych świateł nie działa.
w sobotę z tym powalcze, w które dwa kabelki mam sie wpiąc przed zamkiem aby dodatkowym włącznikiem, zastąpić mikrowłącznik?elize11
Komentarz
-
-
Witam,
Odgrzewam kotleta....
Po otwarciu tylnych lewych drzwi nie zapala się lampka, nie zapala się na szafie ikonka otwartych drzwi. Jak otworze auto z pilota i otworze tylne lewe drzwi to po chwili auto zamyka się automatycznie - czyli nie dostaje sygnału, że zostały otwarte drzwi.
Pozostałe drzwi działają OK.
Wymieniałem ostatnio akumulator - po czym mam szopkę z alarmem, mryga mi przy zamykaniu pilotem z 4 - 6 razy kierunkami i czasami piszczy 3 x, a teraz zauważyłem jeszcze te drzwi.
jest możliwe za mam błędy po wymianie aku, które muszę skasować, czy po prostu nastąpił zbieg okoliczności i coś padło i dlatego mam takie szopki??
Czego szukać w tylnych lewych drzwiach?
Pozdrawiam.
Komentarz
-
-
Panowie radze sprawdzić gumy łączące drzwi z karoseria w których idą kable często potrafią pęknąć lub ułamać się , czasem trzeba sprawdzić aż do samej kostki bo w gumie nic nie widać i może zmylić przeciwnika. :wink: już kiedyś na ten temat pisałem nawet chyba. Szczególnie drzwi kierowcy najczęściej otwierane.
PZDR[b]SPOT OLSZTYN ostatni piątek miesiąca godz.19.00 parking przed TP SA
Komentarz
-
-
niestety to nie gumy;/ gumy sa ok,chcialem zdjac cala tapicerke z drzwi i zajrzec tam do srodka-ale neistety nei udalo mi sie,porozkrecalem wkretaki od plastikow i gdzies jeszcze trzymalo-balem sie mocniej pociagnac zeby nie urwac-moze ktos podpowie jak rozebrac ta tapicerke(plastiki) z drzwi kierowcy.
no i gdzie dalej szukac przyczyny braku zapalania swiatelka?
pozdrawiam.
Komentarz
-
Komentarz